DALAHÄST - EN SYMBOL FÖR SVERIGE

DALAHÄST - EN SYMBOL FÖR SVERIGE

Som invandrare i det avlånga landet har jag märkt ganska snabbt att det finns många små, röda hästar lite överallt. Lite senare upptäckte jag att dom finns även i andra fina färger. 
Det visade sig vara en viktig symbol för Sverige. Dalahästens plats är direkt bredvid den svenska flaggan i en souvenir låda. 
Vilken tur jag hade som hamnade inte så lång borta från staden där dalahästens historia har börjat. Dom första hästarna tillverkades redan för 400 år sen och än idag tillverkas originalet i Nusnäs utanför Mora där allting har börjat. 
Självklart ville jag använda min kunskap och det underbara materialet jag jobbar med för att skapa min egen version av den populära hästen. 
Idag har jag några olika produkter med dalahäst symbol. Jag började med halsband och armband för att till slut kunna tillverka 30 cm stor dekoration. 
När jag såg dalahästar i olika hem tänkte jag att man kan kombinera den traditionella formen av hästen med moderna abstrakta mönster som gör den unik, precis lika som dom handgjorda dalahästar från Nusnäs.  
Jag har två underbart fina dalahästar som jag är väldigt nöjd med. Den ena har blåa och gula färger med lite vit på vissa ställen, med detaljer av vinyl blir den till en vacker souvenir från Dalarna. Du hittar den här

Den andra hästen har lite mer traditionella färger alltså röd, vit och guld.
Även här har jag blandat i micapulver i epoxi resin innan jag skapade denna underbara mönster. Kolla närmare på denna skapelse här

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.