Ingjutning av brudbukett - Mikaela

Ingjutning av brudbukett - Mikaela

En av buketterna som kom till mig under våren 2023 var den här.
Brudbukett

Mikaela har upptäckt mina tjänster när bröllopet var redan över och blommorna var långt ifrån fräscha och pigga. Men vi chansade ändå, hon har packat och skickat sina blommor och jag gjorde allt jag kunde för att rädda så många blommor som möjligt.

Några bilder före fixning 
Förbereder blommor inför torkning
Förbereder blommor inför torkning

Och efter:
Förbereder blommor inför torkning
Förbereder blommor inför torkning

Mycket spill blev det för att få ut så mycket som möjligt ur buketten. Alla delar som börjar ruttna måste man ta bort innan växterna ska torkas.

Förbereder blommor inför torkning

Till slut hamnade alla fina blommor i torkmedel 
Brudbukett torkas

Sen var det dags för layouten i vanlig ordning
Torkade blommor från brudbukett

Nästa steg efter att kunden godkände layouten är det ingjutning. Och nu kommer den mest stressande delen... Alla blommor ska flyttas till en annan form och då ska det likna layouten så mycket som möjligt. Jag skriver ut bilden på det och tittar i mobilen så jag kan zooma in bit för bit. Allt detta för att minska antal bubblor inuti blocket.
Vill ni se hur detta går till kan ni kolla på en kort film här

Blocket tillverkas i några lager, första är ganska tunnt bara för att fästa blommorna i botten och mellan varandra. Senare lager är mycket tjockare. Här kan ni se en kort film när tredje lager fyller formen.

Dagen blocket har härdats tillräckligt för att ta ut det från formen är något jag väntar på länge. Alltid lika spännande att se hur det gick på undersidan och sidorna, man kan då se om blommorna har flyttat på sig under härdningsprocessen eller om det kom upp större bubblor.

Just den buketten var en av några som jag bara älskade, pastellfärger var 100% i min smak, skulle jag spontant välja en bukett till mitt bröllop så skulle det vara just den! Dessa färger såg underbart ut under en lampa i min verkstad 
Ingjuten brudbukett i ett resinblock

När blocket plockas ur formen så är det långt ifrån klart. Det är nu det börjar det riktiga hantverket med tunga maskiner, kemikalier och polermedel. 
Men till slut var det klart...
Preserverad brudbukett i ett resinblock

I sista sekund hann jag även få hem dom nya kartonger som från och med nu packas alla buketter i. Något jag själv tycker är väldigt fint och med personligt tryck passar den ihop med tygpåsen och blocket. 
Med tanke på hur buketten såg ut när den kom till mig så var jag mer än nöjd med resultatet! Känns fantastiskt att kunna hjälpa Mikaela rädda hennes otroligt vackra blommor, nu kan hon njuta av dom varje dag i många år till.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.